Errata

Här hittar du information om tryckfel och andra otrevligheter men även ett och annat förtydligande av reglerna i nya Wall Street. Om du stöter på något som är konstigt i reglerna får du gärna skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta så kommer vi så snart som möjligt att besvara din fråga på den här sidan.

Förtydligande angående "Utdelning Svenska företag" (rutorna 32 och 39)

Utdelning sker endast i företagsgrupper som den som landade på rutan har företag i, men gäller då alla spelare som har företag inom samma grupp.

När man landar på någon av de två rutorna (32 och 39) "Utdelning Svenska företag" så slår man två tärningar och sedan väljer man en av dem för att se vilken företagsgrupp som ger utdelning. Om personen som slog tärningarna INTE har minst ett företag i den valda företagsgruppen så sker INGEN utdelning. Om personen som slog tärningen har minst ett företag i den valda gruppen får ALLA som har ett företag i samma grupp utdelning. Det kan vara strategiskt korrekt att välja en företagsgrupp man själv inte har bara för att se till att medspelare med företag inom samma grupp inte får några pengar.

Kuriosa: I den gamla versionen av Wall Street gällde utdelningen endast den som landade på rutan och det fanns inget strategiskt val att göra.